Om Den grønne kassa

Den grønne kassa leveres av Veganermat

Meny for neste matkasse

Den grønne kassa

 • Les vilkår
 • 100% plantebasert
 • Sendes ut annenhver uke
 • Du kan velge mellom 3 eller 5 dager
 • 2-4 personer.
 • Oppskriftene utformes av Ingrid Jurs fra matbloggen Veganslife.com
 • Kvalitetssikres ernæringsmessig av Marie Vogt, som har bachelorgrad i samfunnsernæring og driver bloggen Mynths.no.
 • Bor du i Nordnorge med postnr fra 7000 og opp? Sjekk ut Distansekassa!
Trykk på bildet for å bestille!


Andre spørsmål?


Hva er Den grønne kassa?

For første gang i Norge: En helt plantebasert matkasse levert hjem på døra til deg, uansett hvor i Norge du bor! Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Veganermat AS samarbeider med Ingrid Helene Jurs som står bak bloggen Veganslife.com.

Sammen leverer vi helt veganske matkasser overalt i Norge. Du får råvarer og oppskrifter til lekre, grønne og sunne matretter levert rett på døra!

Du kan velge mellom en 3-dagerskasse og en 5-dagerskasse. Du får altså annenhver uke tilsendt nok mat til 3 eller 5 dager i den uka kassa blir sendt ut for én person eller flere.

Se tidligere og kommende menyer her!

Denne matkassen passer til deg som vil spise grønnere og sunnere. Den egner seg også for deg med allergier mot melk og egg – og gluten, ettersom du også kan få en glutenfri matkassa om du vil. Og så passer den selvsagt perfekt til deg som er veganer eller vegetarianer!

Har du noen spørsmål? Kontakt gjerne kundeservice (at) dengronnekassa.no!


Om tjenesten

Den grønne kassa gir deg økologiske matvarer og oppskrifter rett på døra di. Det er både Ingrid Helene Jurs som driver bloggen Veganslife.com, og Jane Helen Johansen bak Veganmisjonen.com, som har komponert oppskriftene og setter sammen ukesmenyene.

Du kan velge mellom standardkasse eller glutenfri kasse. Begge kassene er tilpasset fra 1 til 4 personer og du kan velge mellom tredagerskassse eller femdagers kasse. Se gjerne ofte stilte spørsmål om du lurer på hvordan det hele fungerer!

Hvis du ikke finner svar på det du lurer på der, send gjerne en e-post til kundeservice (at) dengronnekassa.no. Vi er en svært liten bedrift med veldig begrenset kapasitet, men vi svarer deg selvsagt så raskt vi bare klarer!

Priser og betaling

Prisene er per kasselevering og du vil automatisk bli trekt fra din bankkonto før din neste kasse skal ut.

1 pers on 2 pers oner 4 perso ner (2 voksne, 2 barn under 12)
3-dagerskasse 625 kr 725 kr 950 kr
3-dagerskasse, glutenfri 675 kr 775 kr 1000 kr
5-dagerskasse 825 kr 925 kr 1249 kr
5-dagerskasse, glutenfri 875 kr 975 kr 1299 kr

Du må huske å si fra til oss om du ønsker å hoppe over en kasse eller ønsker å bytte kasse innen fristen.

Husk å lese vilkårene for Den grønne kassa nøye før du bestiller.

Har du noen spørsmål? Kontakt gjerne kundeservice (at) dengronnekassa.no!

Levering

 • Vi bestiller vår tjeneste av Posten Bring. Vi kan derfor tilby levering over hele landet.
 • Vi pakker de varene som trenger dette med kjøleelementer og polstrer ellers varene så godt det lar seg gjøre. Kassene sendes ut mandagen på datoene i leveringsplanen, men du kan forvente kassen din alt fra 1 til 3 dager etter denne datoen ettersom hvor du bor i landet.
 • Alle kassene blir sendt med tjenesten «på dør» og postmannen må derfor klare å finne fram til deg.
 • Bor du i utkant-Norge hvor tjenesten på døra ikke leveres av Bring, sender vi kassen med bedriftspakke. Da vil det komme en ekstra kostnad på 69 kr og da kommer den på dagtid. Står ikke postnummeret ditt på denne listen havner du innunder vanskelig utilgjengelig område, som dessverre innebærer et ekstra gebyr fra Posten.
 • Viktig: Postnumre i Nord-Norge med tall over 8000 må avklares spesielt med oss, da dette kommer an på fremsendelsestid. (Tromsø går helt fint!) Legg gjerne med en beskrivelse under bestilling.
 • Er du ikke hjemme, skal Bring sette igjen kassen ved døra di. Du vil alltid få melding eller bli ringt opp på din mobil om når kassen er på vei.

Vi sender ut kassene to ganger i måneden. Du får kasse på alle datoene i leveringsplanen. Det vil si at de sendes på mandagen, og du mottar kassen på tirsdag


Leveringsplan 2017

Bestillings, -endrings- og -avbestillingsfrist

Uke 32, 8 august

30. juli

Uke 33, 15 august

6. august

Uke 34, 22 august

13. august

Uke 36, 5. september

27. august

Uke 38, 19 september

10. september

Uke 40, 03. oktober

24. september

Uke 42, 17. oktober

08. oktober

Uke 44, 31. oktober

22. oktober

Uke 46, 14. november

5. november

Uke 48, 28. november

19. november

Uke 50, 12. desember

26. november

Juleferie

Automatisk oppstart uke 2


Avbestilling og endring

Ønsker du å avbestille eller å endre kasse? Send en mail til kundeservice (at) dengronnekassa.no. Husk at vi ha beskjed innen avbestillingsfristen nevnt over. Grunnet innkjøp av råvarer mandag morgen etter fristen søndag kveld, vil du få kasse og bli trekt for full pris om du gir beskjed først etter avbestillignsfristen. Vi svarer på alle henveldesler så raskt vi klarer. Er det noe du ikke er fornøyd med? Da vil vi gjerne ha din tilbakemelding, slik kan få rettet på dette. Avbestiller du kassen vil vi også selvsagt høre grunnen til at du ønsker dette, for eksempel om det er områder vi kan forbedre eller noe vi kan rette på slik at din neste levering blir mye bedre.

Menyene

Menyene består av oppskrifter som tar alt fra 20 til 60 minutter å lage. Det er selvfølgelig opp til deg å hvilken rett du ønsker til hvilken dag. Noen bruker kort tid på å lage mat, mens andre bruker lenger avhengig av hvor fort du kutter grønnsaker eller utstyrer du har tilgjengelig. Enkelte oppskrifter vil ha ferdige kjøtterstatninger for å spare tid, men de fleste lager du fra bunn av med råvarene fra kassen.

Tredagersmenyen følger rett 1 til 3 i heftet og glutenfri er erstattet med glutenfrie råvarer i parantes i oppskriftene. Med 4 personer menes det 2 voksne og 2 barn på under 12 år (eller man kan regne 3 voksne).

Her har du et eksempel på hvordan et menyhefte ser ut. Du kan også se tidligere menyer her.

Råvarene

Vi har ikke kjøtt eller noen andre dyreprodukter i våre kasser! Derfor passer vår kasse til alle vegetarianere, veganere eller de som ønsker å bli inspirert til å lage flere kjøttfrie middager — for eksempel på kjøttfri mandag som er blitt et velkjent begrep i Norge. Her kan du ha en hel kjøttfri uke og få masse god mat allikevel. Vi er nøye med at alle rettene skal inneholde nok vitaminer, mineraler og proteiner som man trenger og maten passer derfor like godt til barn og voksne.

De aller fleste grønnsakene og råvarene du finner i kassen er økologiske. Vi har klart å få til at 95% av kassa er økologisk. Da er det også viktig å vite at det er lurt å lage rettene i de dagene etter du får kassen for å bevare kvaliteten, ettersom økologiske råvarer kan ha noe kortere holdbarhet enn de som er sprøytet med konvensjonelle spørytemidler. Det hender dessverre av og til at vi ikke alltid får tak i økologiske råvarer av en spesiell sort (for eksempel en eksotisk grønnsak eller frukt), og da får du vanlige i stedet.

Sliter du med allergi for enten melkeproteiner, egg eller gluten så er denne kassa valget for deg! Vi har en kasse med masse deilig mat som passer for hele familien.

Hos andre leverandører må du regne med å ha en god del basevarer, men hos oss trenger du ikke det. Det eneste vi regner med at du har er vann, valgfri stekeolje/margarin og litt hvetemel innimellom. Siden vi bruker litt spesielle krydder som man ikke er vant med så følger det med krydderposer til rettene. Flytende råvarer som soyamelk, kokosmelk og så videre følger også med.Grafikkdesign for knappene for bestilling av glutenfri og original kasse: Ava Skoog.